ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Muf svänger i EMU-frågan

ANNONS:
Moderata ungdomsförbundet har svängt i EMU-frågan.
På Muf-stämman i Sundsvall beslutades i dag att förbundet ska verka mot ett svenskt medlemskap i valutaunionen.
- Det är ingen frihetsidé utan det är ett maktprojekt från Bryssel, säger Niklas Wykman, ordförande i moderata ungdomsförbundet, till TT.
Moderata ungdomsförbundet har länge verkat för att Sverige ska gå med i EMU. När det var folkomröstning i frågan 2003 kampanjade dåvarande förbundsordförande Christofer Fjellner och hans medlemmar för att svenskarna skulle börja använda euron.
Men nu har förbundet svängt. På Muf-stämman i Sundsvall röstade förbundet i dag igenom en motion om att Sverige inte ska gå med i EMU.
– Sverige har valt att stå utanför och det har ju gått bättre för svensk ekonomi än för EMU-länderna, säger Niklas Wykman till TT.
Han tror att Sverige kan förlora mycket av makten över sin egen ekonomi om vi går med i EMU.
– Om alla länder skulle gå med i EMU så blir det oundvikligen så att vi kommer att få en stark europeisk harmonisering. Vi kommer på sikt behöva flytta allt mer makt över vår ekonomi till Bryssel. Annars kommer man inte kunna hålla ihop EMU, säger han till TT.
Motionen lämnades in av Muf Stockholm och kommer att behandlas på moderaternas partistämma i oktober.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: