ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Mobiler vidöppna för intrång

ANNONS:
LONDON. En känd säkerhetsexpert varnar nu för flera av Sony Ericsson och Nokias telefoner.
Mobiltelefonerna har ett säkerhetsfel som gör att utomstående kan stjäla dina hemliga dagboksanteckningar, kontaktnummer och sparade bilder.
...och T610 är några av de mobilmodeller som är lätta att bryta sig in i. Tillverkarna känner till problemet men åtgärdar det inte tillräckligt snabbt. - Du kan sitta utanför ett konkurrerande företags årsmöte och samla in all information som de anställda har i sina mobiler, säger Adam Laurie VD för AL Digital, säkerhetsföretaget som upptäckt felet. Metoden att stjäla information kallas Bluesnarfing. Bland telefonerna som det, enligt Laurie, är extra lätt att stjäla information från finns flera av Sveriges populäraste: Sony Ericssons T610, T68, R520m, T68i, Z1010, Z600 och Nokias 63190, 6310, 6310i, 8910, 8910i, 7650. Stal från hundratals Tidningen Times har själv testat säkerhetsfelet och lyckats stjäla information från hundratals människor under den timma då de utnyttjade säkerhetsfelet. Tar det inte på allvar Laurie hävdar att han kontaktat flera mobiltelefontillverkare om felet, men att alldeles för få tagit uppgifterna på allvar. - De åtgärdar inte felen tillräckligt snabbt. säger Laurie. Snart kommer fler upptäcka felen. De kanske inte är lika ansvarsfulla som jag.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: