ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Här i huset hittades en man mördad och en kvinna svårt skadad. Foto: Roger Vikström
Här i huset hittades en man mördad och en kvinna svårt skadad. Foto: Roger Vikström

Misstänkt för mordet i Nässjö släppt

ANNONS:
Tidigare artiklar

I går kväll greps en 32-årig man skäligen misstänkt för mordet och överfallet på ett äldre par i Nässjö i söndags. Nu är han släppt.

– Det har under utredningen framkommit uppgifter som gör att det inte längre finns skäl för ett frihetsberövande, säger chefsåklagare Stefan Edwardson.

Det var i går kväll som polisen grep den 32-årige mannen. Gripandet ska ha varit odramatiskt, uppgav polisen på en presskonferens under fredagen.

Mannen greps och anhölls skäligen misstänkt för mord och mordförsök - den lägre graden av misstanke. Polisen var under presskonferensen förtegen om detaljerna - men ville ändå meddela allmänheten att en person fanns misstänkt.

Släpptes fri

Vid 15.20-tiden släpptes mannen fri.

– Det var ju som man flaggade för på presskonferensen, att det kan gå åt vilket håll som helst. Men jag vet inte mycket mer än så här just nu, säger Jönköpingspolisens presstalesman Jan Lagerqvist.

Senare släppte polisen ett kort pressmeddelande.

– Det har under utredningen framkommit uppgifter som gör att det inte längre finns skäl för ett frihetsberövande. Därför har jag valt att häva anhållningsbeslutet. Nu fortsätter utredningsarbetet, säger chefsåklagare Stefan Edwardson i pressmeddelandet.

Vidare skriver polisen att de inte kan kommentera ärendet närmare. De vill heller inte svara på om 32-åringen fortfarande är misstänkt för brotten.

– Vi har frågat åklagaren om vi ska förtydliga något i meddelandet, men det är den här informationen vi har valt att släppa, säger Bo Gunnarsson vid Jönköpingspolisen.

Hittades mördad i söndags

Det var i söndags som polisen larmades till en villa i Nässjö. Där påträffades en 61-årig man mördad. Mannens hustru som skadades vid överfallet fick vård på sjukhus. Polisen har varit förtegen om detaljerna kring brottet, men har uppgett att de fått in en stor mängd tips om mordet.

Expressen har sökt 32-åringens försvarare och åklagare Stefan Edwardson för en kommentar men utan resultat.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: