ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Här dog 82 personer och över 160 skadades. Foto: Scanpix
Här dog 82 personer och över 160 skadades. Foto: Scanpix

Minst 82 dödade vid universitet i Syrien

ANNONS:

Över 80 människor dödades när två explosioner skakade universitetet i den syriska storstaden Aleppo på tisdagen.

Förutom studenter hyser universitetets campusområde omkring 30 000 människor som sökt skydd där sedan deras bostadskvarter förstörts.

– Hittills finns det 82 dödsoffer och över 160 skadade i en terroristattack riktad mot studenter på första provdagen vid universitetet i Aleppo, sade guvernören Mohammed Wahid Akkad i telefon till AFP.

Videobilder som lagts ut på internet visade överlevande i tårar ta skydd i en campusbyggnad.

"Två raketer"

Aktivister sade att raketer som skjutits från ett militärplan hade orsakat explosionerna, medan en militärkälla sade att det var raketer som skjutits upp av rebeller.

Explosionerna skedde i ett område nära campus och arkitektoniska fakulteten, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet. Den statliga televisionen rapporterade att "terrorister hade skjutit två raketer" mot universitetskomplexet, som ligger i ett regeringskontrollerat område i staden.

Ryssland meddelade att verksamheten vid konsulatet i Aleppo har lagts ned tillfälligt. Tidigare har Ryssland sagt sig vara redo att evakuera egna medborgare från Syrien om det blir nödvändigt.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: