Tekniker arbetar på platsen för bombdådet i Ankara. Foto: Burhan Ozbilici/AP/TT
Tekniker arbetar på platsen för bombdådet i Ankara. Foto: Burhan Ozbilici/AP/TT
Sörjande på begravningen för ett av offren för bombdådet. Foto: Burhan Ozbilici/AP/TT
Sörjande på begravningen för ett av offren för bombdådet. Foto: Burhan Ozbilici/AP/TT

Minst 29 är gripna för bombdådet i Ankara

Publicerad

Turkiska säkerhetsstyrkor har gripit minst 29 personer som misstänks ha koppling till söndagens bombdåd i Ankara.

Enligt landets vice premiärminister Numan Kurtulmus var en av gärningsmännen en kvinna, rapporterar CNN.

– Terrororganisationer attackerar våra oskyldiga medborgare på det mest omoraliska och hjärtlösa sättet, samtidigt som de förlorar striden mot våra säkerhetsstyrkor, säger Turkiets president Erdogan i ett uttalande.

Minst 29 personer som misstänks ha kopplingar till söndagens bombdåd i Ankara har gripits av turkiska säkerhetsstyrkor, rapporterar CNN.

Man ska samtidigt leta efter ytterligare tio personer. Turkiets premiärminister sade under måndagen att man misstänker att attacken, som dödade minst 37 personer i Ankara på söndagen, utfördes av kurdiska rebeller

Utfördes av en kvinna

Under dagen har Turkiet slagit till mot kurdiska separatistmål.

Enligt landets vice premiärminister Numan Kurtulmus var en av gärningsmännen bakom attacken som dödade minst 35 personer en kvinna.

Den andra attentatsmannen har identifierats som en man. Enligt Kurtulmus kommer hans identitet att fastställas genom DNA-prover under måndagen.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har lovat att de ansvariga för söndagens attack kommer att ställas inför rätta och att stävja terroristerna.

"Attackerar våra oskyldiga"

– Terrororganisationer attackerar våra oskyldiga medborgare på det mest omoraliska och hjärtlösa sättet, samtidigt som de förlorar striden mot våra säkerhetsstyrkor, sa Erdogan i ett uttalande.

Det var under söndagskvällen som en explosion skakade en park i de centrala delarna av Turkiets huvudstad Ankara. Dådet, som är det senaste i raden av dödliga attacker i Turkiet, dödade 37 personer och skadade 125.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida