ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Mina dödade tio afghanska flickor

ANNONS:

KABUL/PARIS. Tio flickor som samlade ved i östra Afghanistan dödades när en mina exploderade.

Dödsoffren var mellan nio och elva år.

En av flickorna tros ha utlöst minan, som låg dold i marken, med sin yxa. Två flickor skadades i explosionen på måndagen, enligt lokala myndigheter.

Minan ska ha placerats ut av "Afghanistans fiender", en hänvisning till talibanerna. Minan tros ha legat en längre tid i marken, uppgav en talesperson för Nangarhar-provinsens regionala styre.

Afghanistan är efter tre decennier av konflikt, med kriget mot Sovjetunionen på 1980-talet som startskott, ett av världens mest minerade länder.

På måndagen dödades minst en person och 15 skadades i Kabul sedan en bilbomb detonerade. Talibanerna tog på sig skulden för dådet och attacken var riktad mot ett amerikanskt byggföretag som arbetar för den afghanska armén.

Samtal om Afghanistans framtid mellan flera parter i landet, inklusive talibanerna och regeringen, ska hållas i Paris i veckan. Enligt talibanerna väntar dock inga regelrätta förhandlingar.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: