Foto: Stefan Söderström
 Foto: Stefan Söderström

Mille Markovic hittad död – sköts i huvudet

Publicerad
Uppdaterad

Före detta porrklubbsägaren, 52-årige Mille Markovic, har hittats ihjälskjuten i Ulvsunda utanför Stockholm, enligt uppgifter till Expressen.

Markovic hittades mördad i en påslagen bil - skjuten i huvudet.

Polisen jagar nu två gärningsmän samt den vita bil, av äldre modell, som sågs köra från platsen.

Mille Markovic hittades avliden, på bilens förarplats, skjuten i huvudet, enligt uppgifter till Expressen.

Enligt en granne ska Markovic just ha kommit hem då han sköts ihjäl.

Det var klockan 18.14 som polisen fick larmet efter att flera vittnen hört skott från platsen.

– Jag hörde tre, fyra skott från mitt köksfönster. Då tittade jag ut och det var ungefär sex personer runt bilen, säger en granne och fortsätter:

– Det känns hemskt att sådant händer. Man tror ju aldrig att det ska komma så nära.

Mille Markovic hittades i bilen, halvvägs in på sin gård, mitt inne i ett bostadsområde i Bromma, Stockholm.

Minst ett skott ska ha gått igenom förarrutan och träffat Markovic i huvudet.

Väl där försökte ambulansen med återupplivningsförsök, men Markovics liv gick inte att rädda – han konstaterades avliden på platsen.

Området är avspärrat och tekniker är på platsen.

Jagar bilförare

En vit bil har enligt vittnen setts köra från platsen med släckta lysen. Den bilen eftersöks nu av polisen.

– Jag har pratat med polisen, jag hörde fyra skott men först förstod jag inte var det var. Sedan såg jag allt blåljus och tittade ut, säger Sara som bor i området.

På fredagsmorgonen var fortfarande ingen gripen misstänkt för dödsskjutningen, men enligt uppgifter till Expressen ska det vara två misstänkta gärningsmän som jagas.

– Det känns lite läskigt. Men polisen kan inte säga någonting om vad som hänt, de är väldigt hemliga. De säger bara att det är ett brott som begåtts, säger Sara.

Såg upprörda personer

Kort efter skjutningen sågs flera personer springa ut på gatan och stämningen var upprörd.

En bil, av märket Toyota, ska ha rivstartat från platsen och kört i väg från bilen där Mille Markovic satt kvar med tändningen fortfarande i gång.

– Vi utgår att det är minst en, sedan vet vi inte mer. Sedan får vittnesförhör visa, säger Lars Byström på polisen.

Vad är det för flyktbil?

– Vi har uppgifter om att det ska vara en ljus, eller vit bil, eventuellt ett japanskt märke.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida