ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Lehmann Martin
Foto: Lehmann Martin

Mikael Persbrandt gripen - tog kokain

ANNONS:
Skådespelaren Mikael Persbrandt, 47, greps i januari efter att ha tagit kokain på krogen.
Han har erkänt ringa narkotikabrott och tvingas böta 13 500 kronor.
Nu ska FN:s barnfond Unicef diskutera hans framtida roll som ambassadör.
Den 16 januari genomförde polisen en narkotikarazzia på krogen The Soap Bar i centrala Stockholm. Mikael Persbrandt greps när han lämnade utestället vid tvåtiden på natten. Han nekade först till brott, men efter att ett urinprov visat spår av kokain erkände han att han tagit drogen på krogtoaletten.
I polisförhör uppger Persbrandt att han ätit middag på en restaurang tillsammans med några vänner, då en bekant i mediasfären kom fram och erbjöd honom kokain. De gick in på krogtoaletten och han fick "lite kokain på toppen av en nyckel".

Var första gången

Enligt Persbrandt räckte mängden kokain knappt till en lina och han upplevde inte något speciellt rus. Däremot kände han sig lite påverkad av vinet han druckit under middagen.
Persbrandt säger i förhöret att det var första gången han tagit kokain och att han inte anser sig ha något missbruksproblem. Via ett strafföreläggande tvingas han nu böta 13 500 kronor.

Påverkar inte

På måndag börjar inspelningarna av den nya trilogin av Carl Hamilton-filmer, där Mikael Persbrandt har huvudrollen. Producenten Jan Marnell känner inte till att Persbrandt gripits för narkotikabrott, men säger att det inte påverkar produktionen och att skådespelaren har lagt om livsstil och tränat hårt inför rollen.
– Nej. Det här var någonting som hände i januari. Just den här tranformationen ser vi som som något väldigt positivt. Han är jättefräsch, säger han och syftar på Persbrandts nya kropp.

Tycker du fortfarande att han lämplig för rollen?
– Ja, absolut han är en av våra stora skådespelare. Han är Carl Hamilton nu. Jag tycker att han är perfekt för rollen.

Du är inte rädd för att det här ska svärta ned filmen?
– Nej, om man börjar gräva i de flesta människors liv kan man hitta både det ena och det andra.

"Olämpligt"

Sedan 2006 är Mikael Persbrandt ambassadör för FN:s barnfond Unicef. Informationschef Ingeborg Ekblom säger att skådespelarens beteende är olämpligt.
– Vi tar avstånd från att han har använt narkotika. Samtidigt vet vi att han varit väldigt öppen om sitt alkoholmissbruk tidigare. Han är en person som behöver jobba med sig själv och det utgår vi i från att han gör, säger hon.

Riskerar han att förlora sin roll som ambassadör?
– Vi har haft kontakt med hans agent nu på förmiddagen och kommit överens om att ha vårt vanliga avstämningsmöte inom kort. Då kommer vi att diskutera hans framtida roll.
Expressen.se har inte lyckats få tag på Mikael Persbrandt för en kommentar, men har talat med hans advokat.
– Det är en ringa förseelse som renderar i en dagsbot och den har han accepterat att ta. Det är inte konstigare än så, säger advokat Sargon De Basso.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: