ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

McDonalds: "Känns väldigt tråkigt att höra"

ANNONS:
Läs mer
McDonalds matfusk upprör Expressen.se:s läsare - och 87 procent uppger att de inte kommer att köpa mat på McDonalds mer.
- Det känns väldigt tråkigt att höra, säger Frida Berg som är presskontakt på McDonalds.
SVT:s " Dokument inifrån" avslöjar matfusk på 37 av 48 besökta restauranger, och det vanligaste är att hamburgare förvaras i värmeskåp i flera timmar och att gamla sallader märks om som nya. Ämnet engagerar Expressen.se:s läsare och 87 procent uppger i en omröstning att de kommer att sluta att äta på McDonalds. Frida Berg som är presskontakt på McDonalds i Sverige säger att snabbmatskedjan tar kritiken på allvar.
- Det känns väldigt tråkigt att höra, säger hon.

Hur ser McDonalds på kritiken?

- Vi tar det här på stort allvar men vi vet fortfarande inte exakt hur kritiken ser ut eftersom vi inte sett hela programmet. Först när vi gjort det och vet hur den ser ut kan vi gå till botten med det här. På McDonalds är vi väldigt noggranna med att om något inte står rätt till så agerar vi omedelbart och försöker åtgärda de felen.

Smakar inte lika gott

Frida Berg vill dock understryka att det inte handlar om matsäkerhet.
- Det här med tio minuter är vår egen regel. Vår affärsidé är att servera nylagad mat snabbt. Får en hamburgare ligga för länge så blir den torr och smakar inte lika gott, men det handlar inte om matsäkerhet.

Men att en hamburgare får ligga i två timmar, är det verkligen bra?
- Det är ingen fara bara den förvaras varmt nog. Men som sagt, den smakar inte lika gott och det är oacceptabelt. Vi har 12 000 medarbetare och de har ett ansvar att föja de regler som finns. Men de är inte ofelbara och misstag kan ske.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: