ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
När jag började förstå socialdemokraterna? Jag vet inte om jag har gjort det. Jag tror inte att jag har gjort det, säger hon. Foto: Roger Vikström
När jag började förstå socialdemokraterna? Jag vet inte om jag har gjort det. Jag tror inte att jag har gjort det, säger hon. Foto: Roger Vikström

Maria Wetterstrand: Vi ska krossa S maktmonopol

ANNONS:

Kommer de rödgröna att kunna hålla sams om de bildar regering?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Kommer de rödgröna att kunna hålla sams om de bildar regering?

- Socialdemokratin är något stort och obegripligt, säger Maria Wetterstrand.
Miljöpartiets språkrör avslöjar nu vad hon egentligen tycker om den rödgröna koalitionspartnern, i tidningen Fokus.
Vad skulle Mona Sahlin säga om hon visste vad Maria Wetterstrand innerst inne tycker om socialdemokraterna? Det är frågan efter en intervju i tidningen Fokus där Wetterstrand talar öppenhjärtigt om hur mycket hon egentligen förstår av vad kamraterna i det stora partiet sysslar med. Och det är inte en munter bild hon målar upp.
- När jag började förstå socialdemokraterna? Jag vet inte om jag har gjort det. Jag tror inte att jag har gjort det, säger hon.
- "Vi Socialdemokratin", som de säger. De har ju så konstig syn på sig själva.

Hoppas på maktskiften

Enligt Fokus beskriver Maria Wetterstrand en framtidssyn där Sverige inte styrs primärt av socialdemokraterna, utan hon hoppas mer på flitiga maktskiften och regeringar som består av många olika sorters partier - i stället för ett stort parti med starkt inflytande.
- Krossa det socialdemokratiska maktmonopolet? Det är ju det vi håller på med!

Avsevärd skillnad

Men samtidigt är situationen ändå bättre i dag med Mona Sahlin som partiledare än under tiden med Göran Persson, anser hon.
- Det är en avsevärd skillnad mellan Sahlin och Persson och de flesta tror jag skulle uppskatta den skillnaden om de kände till den. Hon har fattat att de inte kan få 50 procent längre, säger Wetterstrand.

Missnöje

I grund och botten ligger ett missnöje med hur socialdemokraterna behandlar vissa frågor, däribland viljan att minska arbetstiden - exempelvis så att småbarnsföräldrar kan vara hemma längre.
- Vi har inte några allierade i det vi vill, säger hon och beskriver de olika fackförbundens ignorans.
- De är aldrig intresserade. Det tydliga budskapet är att de är intresserade av höjda löner och höjda löner och höjda löner och sedan kanske något om arbetsmiljö. Jag har tagit upp väldigt många kreativa varianter, men de är noll intresserade. De är socialdemokrater. Men frågan är ju vad som är hönan och ägget i socialdemokratin. Socialdemokraterna driver det som facken vill snarare än tvärtom
- Socialdemokratin är något stort och obegripligt, avslutar Maria Wetterstrand.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: