ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Här sitter lastbilarna fast mellan Mullsjö och Jönköping. Foto: Anna Hållams
Här sitter lastbilarna fast mellan Mullsjö och Jönköping. Foto: Anna Hållams

Mängder av förare fast i snön

ANNONS:
Läs mer
Mängder av lastbilar fastnade i långa köer i flera timmar mellan Mullsjö och Jönköping.
Det har skapat totalstopp i trafiken.
- Folk sitter där de sitter. Det är smått kaotiskt, säger länsvakthavande Bo Gunnarsson.
Vintervädret drabbade Jönköpingstrakten mycket hårt på tisdagskvällen.
Efter flera avåkningar under dagen blev läget allt mer kritiskt mot kvällen.
Vid 20-tiden började lastbilarna att få stora problem att ta sig upp för de branta backarna på riksväg 27/47 mellan Mullsjö och Jönköping i östlig riktning.

Flera branta backar

Och så fort en lastbil fick problem blev det stopp – och då fylldes bara på med bilarna. Enligt de första uppgifterna stod ett 20-tal lastbilar still, men enligt uppgifter till Expressen.se kan det röra sig om så många som ett 90-tal.
Lastbilarna står still på en sträcka av en halv mil.
– Det är väldigt kuperat öster och väster om Jönköping med flera långa och branta backar och då blir det besvärligt, säger Bo Gunnarsson, länsvakthavande i Jönköpings län.
De milslånga köerna började vid Vip-rondellen i Mullsjö och fortsatte in mot Jönköping.
– Det har varit stopp i flera timmar och det fylls bara på med bilar, säger Bo Gunnarsson.


Totalstopp i trafiken

Samtidigt blir det bara kallare och kallare, sent på kvällen var det upp till åtta minusgrader. Dessutom fortsätter det att snöa.
– Folk sitter där de sitter tills man börjar få loss fordon. Men då behöver man salta och det är svårt när det har frusit på. Vägverkets personal gör säkert allt de kan, säger Bo Gunnarsson.
Vid ett-tiden på natten började trafiken åter flyta på vägen mellan Mullsjö och Jönköping.
- Det har varit stopp i fem timmar. Men det är riktigt halt, så det gäller att ta det försiktigt, säger länsvakthavande polisbefälet Bo Gunnarsson.
Även vid E4 mellan Linköping och Norrköping tog det tvärstopp i trafiken vid 20-tiden när en lastbil fick sladd och blockerade vägbanan på en vajerräckesväg. Trafiken stod helt still i nästan tre timmar, och det blev milslånga köer på E4:an norrgående.
– Jag hade kört 150 meter på E4:an när det tog stopp. Trafiken stod helt still i två och en halv timme innan de kunde öppna en fil och börja släppa på trafiken. Jag hade tur, jag var nästan först i kön, men bakom mig var köerna långa, säger Peter Ekman, som var på väg mot Stockholm när olyckan inträffade.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: