Man slog frun när
hon brände maten

Publicerad

En man i Säffle har dömts till fängelse och utvisning för bland annat våldtäkt och misshandel av sin fru, rapporterar Säffle-tidningen.

Hans försvar:

"Jag visste inte att det var olagligt att tvinga min fru till sex."

Mannen, som är i 40-årsåldern, döms för att ha begått grova övergrepp mot både sin fru och dotter sedan i våras.

Enligt Säffle-tidningen döms han för att ha våldtagit, slagit och hotat sin fru samt slagit och hotat sin dotter vid flera tillfällen.

Mannen har erkänt att han både slagit sin dotter ungefär fem gånger i veckan och att han slagit sin fru i ansiktet när hon till exempel bränt vid maten, men han menar att det inte var så allvarligt.

3,5 års fängelse

Han försvarar sig också med att han inte visste att det var olagligt att våldta sin hustru.

Både dottern och frun hade lämnat detaljerade vittnesmål i polisförhör - men frun tog tillbaka många uppgifter under rättegången.

Tingsrätten ansåg dock att det är styrkt att mannen gjort sig skyldig till de grova brotten. Han dömdes, enligt Säffle-tidningen, till tre och ett halvt års fängelse, skadestånd och utvisning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag