Det var tidgare under kvällen en bil körde in i ett stillastående släp. En man dog i olyckan. Foto: Swepix/ Janne Åkesson
Det var tidgare under kvällen en bil körde in i ett stillastående släp. En man dog i olyckan. Foto: Swepix/ Janne Åkesson

Man körde in i stillastående släp

Publicerad

En person omkom under tisdagskvällen efter att ha kört in i en stillastående släp i Sollentuna i Stockholm.

Larmet ska ha kommit strax efter klockan 18. Inledningsvis hette det att en person skadats

– Det ser ut att vara mycket allvarliga skador, säger Roger Sverndal på Storstockholms brandförsvar.

Han berättar att räddningstjänst, ambulans och polis åkte till olycksplatsen.

Senare bekräftade polisen att personen i bilen omkommit.

– En person har påträffats död i bilen, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Han berättar att han tidigare själv kört på den aktuella vägen.

– Det här är en väg utan större bredd, och det står nästan alltid en massa släp längs vägen här, säger Albin Näverberg.

Vid platsen för olyckan ska det ha varit väldigt mörkt.

Personbilen som var inblandad i olyckan är bärgad förd i väg för teknisk undersökning.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida