ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Man i Polen förhörd om bomb

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Polska medier kom under måndagen med uppgifter om att en polsk man gripits misstänkt för inblandning i terrordådet i Oslo.
Senare skulle det visa sig att mannen inte gripits - utan förhörts. Mannen ska ha sålt lagliga kemikalier till Anders Behring Brevik.
- Mannen har inte sysslat med något illegalt, säger Arkadius Golka, journalist på Gazeta Wroclawska.
Uppgifterna om att en man gripits i samhället Wroclaw kom från polska medier och spreds snabbt. Mannen skulle ha gripits under söndagen misstänkt för inblandning i bombdådet i Oslo.
Men under måndagseftermiddagen kom nya uppgifter från polisen i Polen. Mannen hade inte alls gripits.
– Polisen har haft en presskonferens där man berättat att mannen inte har sysslat med något illegalt. Han har handlat med kemikalier, säger Arkadius Golka, journalist på Gazeta Wroclawska.

Hörd upplysningsvis

Polisen har bekräftat att mannen hämtats in för förhör, men att han sedan släppts. Han har inte delgivits några brottsmisstankar.
Mannens företag, som säljer kemikalier på internet, omnämns i det manifest Anders Behring Breivik spridit på internet. Breivik uppger att han beställt två bombkomponenter från företaget. Dels Nitrit, som också används som konserveringsmedel i kött, dels aluminiumpulver.
Nitritet skulle enligt Breivik användas för den primära sprängladdningen. Aluminiumpulvret för att förstärka sprängeffekten. Båda uppges vara lagliga att sälja.
Trots det skriver Breivik att han varit orolig för att tullen skulle få upp ögonen för försändelserna från Polen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: