En man försökte dra in en 16-årig flicka i sin bil i Skellefteå på måndagen.

En man försökte dra in en 16-årig flicka i sin bil i Skellefteå på måndagen.

Man försökte dra in 16-årig flicka i bil

Publicerad

En man försökte dra in en 16-årig flicka i sin bil i Skellefteå på måndagskvällen, rapporterar tidningen Norran.

Mannen kunde gripas senare under kvällen hemma i bostaden.

Det var strax efter klockan 21 på måndagskvällen som polisen fick kännedom om händelsen.

Mannen ska ha stannat sin bil och tilltalat flickan. När hon inte ville kliva in i hans bil gick han ut och försökte dra in henne i bilen, rapporterar tidningen Norran.

Flickan larmade polisen och uppgav ett signalement som gjorde att mannen kunde gripas i sin bostad.

– Vi fick ett signalement och kunde då ana vem det var, berättar polisens vakthavande befäl Christina Neidebro till Norran.

Under natten mot tisdagen anhölls den misstänkte mannen av jouråklagare. Han är misstänkt för olaga frihetsberövande.

Vet du hur gripandet gick till?

– Nej, men det ska inte ha varit några våldsamheter, då skulle patrullen ha rapporterat det, säger Christina Neidebro till Norran.

Vad händer nu?

– Mannen kommer att förhöras och vi har även gjort några beslag.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida