ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Man åtalas för serievåldtäkter

ANNONS:
En 24-årig man i Stockholm åtalades på fredagen för tre våldtäkter och tre våldtäktsförsök.
I ett av fallen överföll han en sovande kvinna i hennes hem.
- Jag anser att bevisningen mot mannen är god, säger kammaråklagare Nils Lundberg.
Våldtäkterna och våldtäktsförsöken skedde från hösten och fram till januari i år. Fem av brotten skedde söder om Stockholm och ett i Täby. Mannen åtalas vid Södertörns tingsrätt.
Mannen, som är asylsökande, var på väg att lämna Sverige när han greps kort efter den sista våldtäkten i Flemingsberg.
- Som jag tolkar förhören erkänner han ett av brotten och han har gjort vissa medgivanden när det gäller ytterligare fyra. I det fall han förnekar att han skulle varit på plats finns lyckligtvis DNA-bevisning, säger åklagare Nils Lundberg till Stockholm.expressen.se.

Samma tillvägagångssätt

Målet är enligt åklagaren lätt på det sättet att det finns mycket bra bevisning i form av DNA i fem av de sex fallen. Det finns också filmer från övervakningskameror i nattbussar där mannen ses "spana in" offren.
Mannen har följt ett likartat mönster vid samliga brott, som skett utomhus mitt i natten. Han har följt efter kvinnorna när de varit på väg hem från krogen eller nattbussen. Han har uppgett att han varit påverkad av alkohol, medan de flesta kvinnorna har varit nyktra.
Vid två av våldtäktsförsöken avbröts gärningen av att vittnen gick in och skrämde bort den misstänkte.
- Samtliga sex händelser har varit allvarliga händelser, kvinnorna mår oerhört dåligt över vad de blivit utsatta för. Det är ingen skillnad i när det varit försök till våldtäkt och när det varit fullbordat, säger Lundberg.

Bröt sig in hos sovande kvinna

I Täbyfallet följde mannen efter det 18-åriga offret till hennes hem. Hon hade gått och lagt sig men vaknade av att mannen satt grensle över henne med blottad underkropp. När den unga kvinnan vaknade försökte hon skrika, men mannen täppte till hennes mun och näsa och tog ett strupgrepp om henne. När kvinnan slutade göra motstånd avbröt mannen sin gärning.
- Flickan uppträdde så taktiskt begåvat att hon lyckades få honom att avbryta gärningen.  säger Lundberg.
Hur då?
- Hon slutade göra motstånd och började gråta. Därefter började hon prata med honom. Vad hon sa vill jag inte gå in på, säger han.
Nils Lundberg kommer att kräva ett straff på minst åtta år. Han begär också att den misstänkte mannen därefter ska utvisas.
- Min klient bestrider ansvar för brott, det är allt jag kan säga, säger mannens advokat Lars Gagnér till Stockholm.expressen.se.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: