Foto: Willi Schneider/Rex
 Foto: Willi Schneider/Rex

Madeleine ställer in resa –  Leonore är sjuk

Publicerad

NEW YORK. Prinsessan Madeleine var på väg mot sitt första jobbuppdrag sedan hon blev mamma.

Nu är resan till Washington inställd.

– Prinsessan Leonore är kraftigt förkyld, säger Hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm till Expressen.

Den 20 februari föddes Madeleines och Chris O’Neils första barn. Prinsessan Leonore Lilian Maria döptes i Slottskyrkan den 8 juni.

På onsdag skulle hon ha följt med mamma Madeleine till Washington, där prinsessan tillsammans med drottning Silvia är engagerade i ett stort Childhood-event.

Organisationen, som har sitt amerikanska kontor på Madison Avenue i New York, står bland annat bakom en stor välgörenhetskonsert i Washington med en av housemusikens största dj:s - Tiësto.

Leonore kraftigt förkyld

Planen var att prinsessan, som jobbar som project manager på Childhoods amerikanska kontor, skulle gå på konserten. Nu är det besöket, liksom hennes närvaro vid kongressen på Capitol Hill i Washington, inställt.

Anledningen är att Leonore, fyra månader, dragit på sig en kraftig sommarförkylning.

– Så är det. Så är det med bebisar ibland, de blir sjuka och måste tas hand om, säger Ulrika Näsholm vid Hovet.

Vilar Leonore upp sig med sin mamma i New York just nu?

– Jag har inga uppgifter på var exakt de befinner sig, säger Ulrika Näsholm.

Silvia närvarar

Drottning Silvia kommer dock att vara i Washington under onsdagen och torsdagen som planerat och ensam genomföra de officiella uppdrag som hon från början skulle delat med sitt barn.

Det är inte första gången Madeleine ställer in ett stort officiellt besök.

2010 skulle hon ha närvarat vid evenemanget Sweden Week i Seattle, men prinsessan var så knäckt över uppbrottet med Jonas Bergström att hon ställde in i sista stund. I stället fick storasyster Victoria åka i hennes ställe.

Den 14 juli ska prinsessan Madeleine och Chris vara på plats vid firandet av kronprinsessan Victoria.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida