ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
TILL ALTARET. Den 8 juni gifter sig prinsessan Madeleine och Chirs O'Neill i Slottskyrkan på Stockholms slott. Foto: Bulls
TILL ALTARET. Den 8 juni gifter sig prinsessan Madeleine och Chirs O'Neill i Slottskyrkan på Stockholms slott. Foto: Bulls

Madde och Chris
har valt präster

ANNONS:
DE HEDRAR LILIAN - ÅKER MED BÅTEN GUSTAFSBERG VII

Gustafsberg VII byggdes 1912. Gustavsbergs porslinsfabrik behövde fartyget för transporter mellan Stockholm och Gustavsberg. Fartyget går i dag charter och har en stor vinkällare ombord som 1991 belönades med Munskänkarnas hedersplakett.

På prinsessan Madeleines färd är champagne beställd på fartyget och de andra fartygen som hyrs in för att transportera gästerna.

Visa merVisa mindre

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill ska ha familjens präster på sitt bröllop.

Expressen kan avslöja att överhovpredikanten Lars-Göran Lönnermark och pastor Michael Bjerkhagen ska viga paret.

- Det stämmer att jag fått den äran, berättar Lars-Göran Lönnermark.

Fortfarande är en rad saker inte offentliggjorda kring prinsessan Madeleines bröllop den 8 juni i Slottskyrkan inne på Stockholms slott.

En ära

Expressen kan berätta att det är klart vilka som har fått äran att viga paret. När Madeleine och hennes blivande make Chris O'Neill står framme vid altaret i juni är det kungliga hovförsamlingens biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark och Michael Bjerkhagen, pastor i Slottskyrkan.

- Från hovets sida kan vi bekräfta att Lars-Göran Lönnermark och Michael Bjerkhagen ska vara officianter vid prinsessans bröllop, säger Bertil Ternert.

Andra gången

Även Lars-Göran Lönnermark bekräftar sin medverkan:

- Jag har fått den äran. Det känns naturligtvis speciellt.

Lars-Göran Lönnermark var tidigare biskop i Skara stift och 2010 var han en av prästerna på kronprinsessan Victorias bröllop. Det blir nu andra gången han får viga en kunglighet.

Tidigare i veckan offentliggjorde hovet att prinsessan Madeleine och Chris O´Neill efter bröllopet ska åka kortege genom Stockholm. Från Riddarholmen ska de och gästerna på bröllopet ta sig ut i fartyg till Drottningholms slott.

Hedrar prinsessan Lilian

Nu är det även klart att prinsessan Madeleine och Chris O´Neill ska åka med Strömma kanalbolagets fartyg m/s Gustafsberg VII.

- Det är detaljplanering som jag inte riktigt känner till, säger Bertil Ternert.

Madeleine har valt fartyget för att hedra sin extrafarmor prinsessan Lilian som avled tidigare i våras. Under alla år var prinsessan Lilian gudmor åt m/s Gustafsberg VII.

När kungens syster prinsessan Christina gifte sig 1974 med Tord Magnuson valde de också att åka med m/s Gustafsberg VII till Drottningholms slott och bröllopsmiddagen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: