ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Tobias Billström. Foto: Sven Lindwall
Tobias Billström. Foto: Sven Lindwall

M vill skärpa krav på anhöriginvandringen

ANNONS:

Moderaterna vill skärpa kraven på anhöriginvandring - trots motstånd från allianskollegorna.

Det säger migrationsminister Tobias Billström, M, i en intervju i SR Ekot.

– Och det är min uppfattning att tiden är kommen att starta de diskussionerna, säger han.

De nuvarande reglerna om försörjningskrav för invandrare som vill ta sina anhöriga till Sverige påverkar bara någon procent av alla anhöriginvandrare, enligt SR Ekot.

Anledningen är att de allra flesta, bland annat barnfamiljer, är undantagna kraven på att den som har uppehållstillstånd måste ha jobb och bostad innan anhöriga får komma.

"Trägen vinner"

Moderaterna vill nu skärpa kraven - trots att Folkpartiet, Centerpartiet och framför allt Kristdemokraterna har varit kritiska till förslaget.

– Förra gången så hade vi en diskussion, om att införa försörjningskravet överhuvudtaget, som också började i den ändan, att alla sa nej, och ändå blev det ja till slut, så trägen vinner, säger migrationsminister Tobias Billström, M, till SR Ekot.

Motivet till de hårdare kraven är den mängd asylsökande till Sverige.

– De inströmningstal som vi har sett när det gäller asylsökande ligger i dag på så höga nivåer, och kommer att göra det under de kommande åren, att vi måste fundera över vilka villkor som dom anhöriga som kommer till Sverige framöver kommer att komma under, säger Billström till SR Ekot.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: