ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Löfven: Skattesänkningar bakom arbetslösheten

ANNONS:
Första externa uppdraget som partiledare.
Då pratade Stefan Löfven om full sysselsättning - och om Håkan Juholts förslag som lanserades under hans korta tid som ledare.
- Vi vill sätta upp tydliga nivåer för de delmål som måste uppnås för att vi ska kunna uppnå full sysselsättning, sade Löfven i ett tal på den nordiska, fackliga samarbetsorganisationen Samaks konferens på Runö folkhögskola.
Stefan Löfven håller fast vid förslagen, som lanserades under Håkan Juholts korta tid som S-ledare, om att ha ett sysselsättnings- och ett investeringsmål i statsbudgeten.
– Vi vill sätta upp tydliga nivåer för de delmål som måste uppnås för att vi ska kunna uppnå full sysselsättning, sade Löfven i ett tal på den nordiska, fackliga samarbetsorganisationen Samaks konferens på Runö folkhögskola.
– Arbetslösheten spås fortsätta öka i Sverige, trots en redan hög nivå, säger Löfven.

Tydliga nivåer

Socialdemokraterna vill därför ha tydliga nivåer för delmål som måste nås för att nå full sysselsättning.
En trygg ekonomi kräver också annat än en bra balansräkning, enligt Löfven.
– Vi behöver en mycket, mycket mera aktiv näringspolitik, sade Löfven och tillade att Socialdemokraterna, till skillnad från regeringen enligt honom, inte ser företagare som ett särintresse.
Den höga arbetslöshet som råder, och som regeringen spår ska öka, är enligt Löfven ett resultat av bland annat missriktade skattesänkningar.

Stresstest

Socialdemokraterna och facket i de nordiska länderna ska nu låta oberoende forskare se över den nordiska modellen via sin samarbetsorganisation Samak.
– Vi har bestämt oss för att göra en grundlig genomlysning, av både styrkor och svagheter. Vi vill göra en stresstest, sade S-ledaren Stefan Löfven, när han presenterade projektet vid Samaks möte.
Modellen är "som humlan som egentligen inte kan flyga". Den håller men behöver reformeras och moderniseras, sade han.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: