ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Cornelia Nordström
Foto: Cornelia Nordström

Löfven byter ut Waidelich

ANNONS:
FAKTA

Stefan Löfvens S-pussel
Riksdagsgruppledare: Nyckelposition med tanke på att Löfven inte sitter i riksdagen och gruppledaren brukar ta debatterna mot stats­ministern. Internt anses den nuvarande gruppledaren Carina Moberg vara för svag i talarstolen. Favorit att ersätta henne är Sven-Erik Österberg, men med tanke på att mycket pekar på att även skuggfinansministern kommer vara man talar mycket för en kvinna. Veronica Palm är då ett annat namn som förs fram internt.
Skuggfinansminister: Tommy Waidelich anses vara en annan svag Juholtrekrytering. Internt är den kunnige, högt aktade och folklige Leif Pagrotsky favorit att ta över hans roll. Ett annat alternativ är framtidsnamnet Mikael Damberg som bedöms ha större chans mot Anders Borg.

Visa merVisa mindre
Stefan Löfvens första drag som partiledare:
Peta Tommy Waidelich.
Samtidigt saknar Socialdemokraterna fortfarande ett namn i torsdagens heta riksdagsdebatt med Fredrik Reinfeldt, Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt.
Socialdemokraternas nye parti­ledare hade i går förmiddag ett möte med S-gruppledaren i riks­dagen, Carina Moberg. Expressen kan nu avslöja att resultatet av mötet blev att skuggfinans­ministern Tommy Waidelich petas från en riksdagsdebatt mot Anders Borg på fredag.
Debatten har begärts av Social­demokraterna efter Carema­skandalen och ska handla om risk­kapital i välfärdsföretag. Tommy Waidelich har tidigare attackerat Anders Borg i den frågan men nu får han inte debattera.
Efter Löfvenmötet anmäldes Jennie Nilsson som talare. Hon är partiets representant i Skatteutskottet och får nu ta debatten mot finansminister Borg.
Socialdemokraterna brottas fortfarande med veckans viktigaste fråga: Vem i riksdags­gruppen ska ta debatten mot Fredrik Reinfeldt på torsdag?

Utnyttjat frågestunderna

Miljöpartiet har redan anmält Gustav Fridolin när statsministern ska ställas till svars och Vänsterpartiet mönstrar parti­ledaren Jonas Sjöstedt, enligt riksdagens kammarkansli.
Socialdemokraterna hade sent i går kväll fortfarande inget svar på vem partiet ska matcha mot Reinfeldt med tanke på att Löfven inte sitter i riksdagen.
Under tiden i opposition har Socialdemokraterna utnyttjat statsministerns månatliga frågestunder till att gå till attack mot regeringen. Mona Sahlin tog i princip alla de chanserna som oppositions­ledare och Håkan Juholt har gjort det när han inte varit upptagen med annat.
När Stefan Löfven kom till partihögkvarteret på Sveavägen efter mötet i riksdagen fanns bara Expressen på plats.
- Det går bra, förklarade den nye S-ledaren.
Blir det några personförändringar på tisdagens riksdagsgruppmöte?
- Jag har ingen ambition att vända upp och ner på saker och ting.
Så Carina Moberg kommer att företräda dig i riksdagen och ta debatterna?
Löfven svarade inte på frågan utan smet in på partihögkvarteret.
Tommy Waidelich hälsar via sin pressekreterare:
- Partiledaren ska utse sina närmaste med­- ar­betare. Jag är bortrest på fredag.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: