Liket satt kvar i soffan - i tio år

Publicerad
I tio år satt liket kvar i samma soffa i den upprätta position han dog i. Lägenhetsinnehavaren påstår att han glömt bort den döda mannen. I veckan avslöjades hemligheten av lokala myndigheter.
- Det liknade inte ens en människa, det såg bara ut som en hög med jord och ben som stack ut, säger en av dem som gick in i lägenheten till Daily Mail.
Alan Derek, som är i 70-årsåldern, bor i den lilla staden Bristol i England. Grannarna har i flera år klagat över en obehaglig stank från hans lägenhet. Redan 2002 kallades en rengörningsfirma till lägenheten. De släpptes in på ett villkor - de fick inte röra soffan.
Ingen vet säkert men polisen tror att mannen i soffan avled under en spritfest för minst 10 år sedan. Männen hade träffats på den lokala puben och den avlidne erbjöds en sovplats på Alan Dereks soffa. Alan Derek säger att han inte ville anmäla dödsfallet av rädsla för att han skulle vräkas om det kom fram att han hade en inneboende. Sedan påstår han att han glömt bort liket.
- Jag vet inte om han behållit liket där för sällskapets skull, säger en talesman för stadsrådet i Bristol.
Alan Derek beskrivs som en man med svåra mentala problem. Väggarna i hans hem ska ha varit täckta av smuts och enligt grannar har han varit utan el i 20 år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag