ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Genom att låsa upp mobilen och byta abonnemang kan du spara över 2000 kronor per år. (Personen på bilden har inget med artikelns innehåll att göra).
Genom att låsa upp mobilen och byta abonnemang kan du spara över 2000 kronor per år. (Personen på bilden har inget med artikelns innehåll att göra).

Lås upp mobilen gratis - spara över 2 000 kronor

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Nu kan du låsa upp din kontantkortstelefon gratis.
Och gå över till ett billigare kort.
Du kan spara över 2 000 kronor på det - även om du bara ringer fem minuter per dag.
Det säljs 2,5 miljoner mobiltelefoner i Sverige i år. En kraftigt bidragande orsak är att både Comviq och Vodafone subventionerar kontantkortstelefonerna med från ett par hundra kronor och uppåt en tusenlapp. Genom att telefonen är låst till det egna nätet räknar operatörerna med att få tillbaka sina pengar. Och helst också en vinst. Efter ett år har det kostat 400 till 500 kronor att låsa upp telefonerna för den som vill byta abonnemang. Gratis upplåsning på nätet Men nu har det dykt upp ett antal företag på Internet som öppnar telefonerna när du vill. Samma dag du köpt den om du så vill. Priserna ligger mellan 200 och 300 kronor. Men sajten trycktill.com lovar att fixa det helt gratis. Inga ingrepp görs i själva telefonen. Du skriver in telefonens märke, modell och IMEI-nummer i ett formulär på Internet och får sedan en upplösningskod och instruktioner via e-post. De flesta mobiler av märkena Nokia, Panasonic och Siemens kan låsas upp. Sony Ericssons modeller är besvärligare. Enligt Trycktill är det fri och laglig information man publicerar. Men samtidigt frånsäger man sig allt ansvar om mobilen går sönder. "Avtalsbrott" - Vi ser det här som ett avtalsbrott, säger Malin Rydberg, informationschef på Comviq. - Vi vet inte hur utbrett det är, men det kan innebära att vi måste sluta subventionera kontantkortstelefoner. Informationschefen på Vodafone Johan Holmberg säger att det hela är så nytt att det är för tidigt att dra några slutsatser. - Det gäller att ha bra tjänster så att kunden stannar trots att det går att låsa upp telefonen. - Men om vi ser att det dränerar oss på pengar får vi finna andra sätt att sälja telefoner.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: