Räddningstjänsten sökte på fredagen efter en person vid Skärblacka utanför Norrköping. Foto: Niklas Luks

Räddningstjänsten sökte på fredagen efter en person vid Skärblacka utanför Norrköping.

 Foto: Niklas Luks
Räddningstjänsten har larmats om en drunkningsolycka strax utanför Norrköping.

Räddningstjänsten har larmats om en drunkningsolycka strax utanför Norrköping.

Larm om drunkning – pipa hördes från sjön

Publicerad

Räddningstjänsten har larmats om en drunkningsolycka strax utanför Norrköping.

En person ringde in om att den hörde en flytvästpipa från sjön.

– Man har inte hittat någon och ingen är försvunnen, säger Linda Axelsson, polisinspektör i Östergötland.

Räddningstjänsten i Östergötland har larmats om en misstänkt drunkningsolycka vid Skärblacka strax utanför Norrköpig på fredagsmorgonen.

Till polisen kom larmet vid 08.22. Då hade flera personer ringt in om att de hört en visselpipa av flytvästtypen från sjön.

– Det sista jag fick var att man hade haft en isjakt, då man åker med seglare. Det kan bli något visselljud av dem. Man har inte hittat någon och ingen är försvunnen. Det var vägarbetare som larmade. Det är inget som tyder på att någon har drunknat, säger polisinspektör Linda Axelsson vid 12.40.

Ett stort sökpådrag drogs i gång för att hitta den eventuellt nödställde personen.

Ljudkällan inte hittad

Utöver räddningstjänstens lednings- och dykenheter skickades två svävare från sjöräddningen och en helikopter från kustbevakningen.

50 minuter senare var svävarna och helikoptern framme.

Ingen person eller eventuell olycksplats har hittats. Orsaken till det visslande ljudet har inte heller kunnat fastställas.

Vid 10.10 meddelar räddningstjänsten att alla räddningsenheter lämnat isen. Svävare och helikopter fortsätter dock sökarbetet.

Om man inte finner något tecken på liv kommer man avbryta sökandet, meddelar inre befäl Kron vidare.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida