ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Polishuset i Oslo. Foto: Scanpix
Polishuset i Oslo. Foto: Scanpix

Läkaren misstänks
för flera övergrepp

ANNONS:

En man, tidigare läkare i Sverige, misstänks för våldtäkter i Norge.

55-åringen ska ha begått sexuella övergrepp mot uppemot 15 ungdomar, skriver tidningen Aftenposten.

Redan i juni ska norsk polis ha gripit norrmannen - som enligt Aftenposten ska ha avtjänat straff för sexövergrepp i Sverige - i hans lägenhet i Oslo efter att en tonårig pojke anmält honom för våldtäkt.

Mannen har suttit häktad sedan dess. Och fallet har under utredningstiden ha hållits under sträng sekretess.

– Anklagelserna inkluderar nu våldtäkt eller andra sexuella övergrepp på nästan 15 ungdomar, säger åklagaren Hilde Strand till Aftenposten.

I mannens lägenhet

Det ska, enligt Aftenposten, mestadels pojkar som ska ha utsatts, men även flickor finns med i utredningen.

– Övergreppen har skett i mannens lägenhet. Foton som beslagtagits i hans hem har gjort att vi kunnat identifiera flera offer, säger Strand till Aftenposten.

Åklagaren menar att utredningen inte är klar. Vissa av offren ska ha varit ovetande om att de utsatts över övergrepp innan de kontaktades av polisen.

Polisen misstänker att offren, som enligt Aftenposten ska ha hittats via bland annat internet, kan ha drogats. Anklagelserna handlar dock inte om våld eller hot mot något av offren och övergreppen ska ha begåtts under en flerårsperiod.

55-åringen nekar

Dessutom kan fler ha utsatts för den misstänkte mannen.

– Undersökningen visar att det handlar om unga människor, och övergreppen är förknippade med tabun som är svåra att prata om. Om någon kan relatera till det här ber vi att de kontaktar polisen, säger åklagaren Hilde Strand.

55-åringen nekar, enligt Aftenposten, till anklagelserna. Mannens försvarsadvokat Mette Yvonne Larsen vill, enligt samma tidning, inte kommentera saken.

Enligt Aftenposten är ingen av anklagelserna kopplad till hans tidigare arbete som läkare. Mannen ska, enligt Aftenposten, ha arbetat på flera sjukhus i Norge och Sverige.

- På grund av den stora omfattningen av fallet i Norge har vi ännu inte tagit kontakt med den svenska polisen om en eventuell utredning där, säger Hilde Strand till Aftenposten.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: