Foto: Linden Larseric
 Foto: Linden Larseric

Läkare övergav patienterna för Iron Maiden

Publicerad
Uppdaterad
Patienterna på akuten tvingades vänta i flera timmar.
En läkare hade smitit från jobbet för att rocka loss till Iron Maiden. Chefen är rasande men rockdoktorn rycker på axlarna.
- Jag har andra jobb och är inte rädd för att bli av med det här, säger han till BT.no
Det var i onsdags kväll som Iron Maiden spelade i norska Bergen. På akutmottagningen inne i centrum var det fullt med folk som fick vänta i timmar.
I stället för två läkare fanns där nämligen bara en.

Ingen ville byta pass

Den andre skulle ha varit där men fick erbjudande om att gå på konserten. Han ringde till sina kollegor men ingen ville byta arbetspass med honom – så han smet.
Nu är han avstängd från jobbet medan akutchefen ser över situationen.
– Det här är första gången på mina 13 år på akuten som jag sett någon prioritera en konsert framför att arbeta. Det är klart att vi tar väldigt allvarligt på det här. Vi kan inte ha det så här, säger Frank van Betten som är chef på akutmotagningen.

Ledde till kaos på akuten

Enligt rapporten blev det kaos på akutmottagningen och en patient med gallsten fick sitta och skrika i korridoren medan han väntade på hjälp.
Läkaren tror inte att han orsakat särskilt mycket problem.
– Du ska ha klart för dig att bergenborna är extremt otåliga och otacksamma och kommer till akuten för småsaker. Det är alltid kö där oavsett, säger han till BT.no.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag