ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Läkare misstänks för fjärde sexbrott

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Den läkare i 40-årsåldern som sitter häktad misstänkt för sexuella övergrepp mot tre patienter misstänks nu för övergrepp mot ytterligare en kvinna.
- Vilken typ av övergrepp det handlar om i det senaste fallet vill jag inte gå in på eftersom han ännu inte förhörts om misstanken, säger kammaråklagare Thomas Bergström till TT.
Läkaren anhölls i slutet av januari misstänkt för fem våldtäkter mot en medelålders kvinna i Mellansverige, där han arbetade på en vårdcentral. Senare anmäldes han också för sexuella ofredanden mot två äldre kvinnor i ett angränsande län, där han arbetat tidigare.
- De nya misstankarna har uppkommit sedan kvinnorna själva har hört av sig till polisen. Jag kan inte utesluta att det kommer fler anmälningar, säger Bergström.


Fanns brister

Landstinget i det aktuella länet har medgivit att det funnits brister vid anställningen av läkaren och ska skärpa sina rutiner. Läkaren har tidigare varit anmäld till Socialstyrelsen för liknande överträdelser. Utdraget om läkaren från Socialstyrelsen innehöll ingenting om de tidigare misstankarna mot honom
Läkaren är tills vidare avstängd från sin tjänst medan utredningen mot honom pågår. Han ställs på nytt inför häktningsdomare nästa fredag.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: