Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
 Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Nu har festen på Drottningholm startat

Publicerad
Uppdaterad
Festen på Drottningholm är nu i full gång. Sist av alla kom Victorias nära vänner Josephine Génetay och Anna Jussil Broms som tvingades gå till festen efter att ha fastnat i polisens avspärrningar.
- Det är lite pinsamt, sade Anna Jussil Broms till Expressens Johanna Ekström.

TITTA PÅ FLER BILDER I DEN BLÅ RUTAN UNDER ANNONSEN!
Festen startade officiellt vid 18, men fram till 19.40 droppade gästerna in. Vid 19-tiden kom Norges kronprins Haakon tillsammans med hustrun Mette-Marit och systern Märta Louise och en stund senare anlände ytterligare kungligheter.
- Vid 19.25 kom Danmarks kronprins Frederik och hustrun Mary. De kom i separata bilar och när de klivit ur vinkade de till åskådarna, säger Mattias Bergqvist som också rapporterar att Per Gessle vid 19.15 kom till festen i en Maserati.
Familjen Westling kom i samlad trupp eskorterade av polisbilar.

Ville se mer

De sista gästerna att komma till festen var Victorias nära vänner Anna Jussil Broms och Josephine Génetay med respektive. Anledningen till förseningen var att de fastnade i trafiken och var tvungna att ställa bilarna och gå till festen.
- Det är lite pinsamt att stå här, sade Anna Jussil Broms. De båda paren var dock på glatt humör och såg fram emot kvällens fest.
- Vi vet inte hur sent det bli i kväll, men det ska bli kul, sade Anna Jussil Broms innan hon tillsammans med de andra skyndade i väg för att inte missa middagen.
Många åskådare hade samlats för att få en skymt av kungligheterna.
- Jag är besviken, jag hade velat se mer. Kungligheterna var för dolda i bilarna. Samtidigt var det underbart med lite lyx och glamour, säger Lena Johnson som var en av dem som samlats vid avspärrningarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.