Vacker prinsessa. En leende Madeleine fick journalisterna att applådera. Foto: Dominique Charriau
Vacker prinsessa. En leende Madeleine fick journalisterna att applådera. Foto: Dominique Charriau

Madeleine fick publikens jubel

Publicerad
YTTRE BORGGÅRDEN. Hon är inte bara lillasyster.
Hon är prinsessa också.
När Madeleine passerade Yttre borggården minuterna före bröllopet - skrek ett hundratal utländska journalister.
Det kokade på Stockholms slotts yttre borggård när kronprinsessan Victorias syskon Madeleine och Carl Philip visade sig.
Prinsessan Madeleine bara log, där hon gick intill mamma Silvia.
Vid Carl Philips sida, några meter bakom kom mannen som om bara några minuter skulle bli Sveriges nya prins, Daniel Westling.
Promerade över mattan
Minutrarna innan bröllopet inleddes i Storkyrkan kom Norges kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, Danmarks kronprins Frederik och kronprinsessan Mary, Japans kronprins Naruhito och furst Albert av Monaco.
Samtliga kungliga gäster promenerade över yttre borggården på en flera hundra meter lång, blå matta.

”En fantastisk dag”

Dessförinnan hade statsminister Fredrik Reinfeldt och de flesta svenska statsråd passerat med sina respektive.
– Det ska bli en fantastisk dag, konstaterade Göran Hägglund (KD) när han mötte Expressen. Väl inne i kyrkan twittrade han:
”Nu på plats i Storkyrkan. Hmm, festligt och fullsatt. Förväntansfull sorl. Har plåtat fotografhorder på vägen in...”
Tio minuter senare utbröt jubel på yttre borggården.
Tacka prinsessan Madeleine för det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.