De är Victorias tio brudnäbbar

Publicerad
Uppdaterad
Nina Eldh avslöjade bröllopsskrällen i SVT:
Victoria blir utan tärnor under ceremonin på lördag.
Men det blir tio brudnäbbar - och Expressen.se har alla namnen.
Nina Eldh var gäst i "Det kungliga bröllopet" i SVT. Hovets informationschef intervjuades av Mark Levengood i programmet och fick frågan om hon hade några nyheter att bjuda på.
Då avslöjade Nina Eldh skrällen: Victoria blir utan tärnor på bröllopet.
– Det blir tio näbbar, inga tärnor, sa Nina Eldh.

"Namnen avslöjas i morgon"

Victoria och Daniel kommer alltså att vara omgivna av barn när de gifter sig på lördagseftermiddagen.
Brudnäbbarnas namn kommer att avslöjas av hovet i morgon onsdag, men Expressen.se kan redan nu berätta vilka de är.
De flesta är gudbarn till Victoria och gamla nog att klara uppdraget att gå själva i kyrkan. Två av näbbarna är också syskonbarn till Daniel.
Här är alla brudnäbbarna:

Prinsessan Ingrid Alexandra av Norge, 6 - Kronprins Hakon och Mette-Marits dotter.Prinsessan Ingrid Alexandra av Norge, 6. Foto: Johannessen, Sara
Prins Christian av Danmark, 4 - Victorias gudbarn. Prins Christian av Danmark, 5. Foto: Stefan Lindblom
Vivien Sommerlath, 14 - Victorias gudbarn och kusin. Vivien Sommerlath, 14.
Prins Konstantin Alexios, 11 - Victorias gudbarn, son till Greklands kronprins Pavlos och kronprinsessa Marie-Chantal. Prins Konstantin Alexios, 11. Foto: Mark Stewart
Prinsessan Catharina-Amalia av Nederländerna, 6 - Victorias gudbarn. Prinsessan Catharina-Amalia av Nederländerna, 6. Foto: Rex Features / Ibl Bildbyrå
Vera Blom, 6 - Daniel Westlings systerdotter.Vera Blom, 6. Foto: Charles Hammarsten / Ibl Bildbyrå
Léopold Lundén Sommerlath, 7 - Victorias gudbarn.Léopold Lundén Sommerlath, 7. Foto: Toni Sica
Friherrinan Madeleine von Dincklage, 11 - Victorias gudbarn.
Hedvig Blom, 11 - Daniel Westlings systerdotter.
Ian de Geer, 8, - Barnbarn till prinsessan Desirée.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.