Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling på väg in i Konserthuset för kvällens galaföreställning. Brudparet hyllades med ett fyrfaldigt leve när de gick på röda mattan.
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling på väg in i Konserthuset för kvällens galaföreställning. Brudparet hyllades med ett fyrfaldigt leve när de gick på röda mattan.

Daniel och Victoria stal showen på röda mattan

Publicerad
Uppdaterad
Daniel och Victoria gick upp för Konserthusets röda matta under folkets jubel. Paret såg glada ut och vinkade till åskådarna som utropade ett fyrfaldigt leve för brudparet.
Fredagens sista programpunkt är galaföreställningen på Konserthuset.
Konserten är en bröllopsgåva från riksdagen och vilka artister som ska uppträda har hållits hemligt in i det sista, i förväg har det pratats om bland andra Roxette, Magnus Uggla och Peter Jöback.
Artisterna backas upp av Kungliga filharmonikerna, och 1600 gäster är inbjudna till konserten.

Brudparet hyllades

Redan vid 19.30 började de första gästerna anlända, och bland andra Elisabeth Tarras- Wahlberg och Tomas Östros intog tidigt sina platser.
Vid 20.05 steg Daniel och Victoria ur en vit bil och gick upp för röda mattan under folkets jubel. Paret såg glada ut och vinkade till åskådarna som utropade ett fyrfaldigt leve för brudparet.
Efter Victoria och Daniel kom en samling riksdagsledamöter, bland dem Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand som på svar på journalisternas frågor om middagen sade:
- Middagen var bra.

Förtvivlad över riset

Vid 20.21 klev Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin ur den abonnerade bussen för att sedan gå upp för röda mattan. För SVT:s Mark Levengood berättade hon det starkaste minnet från sitt eget bröllop.
- Vår äldsta dotter Ann-Sofie, som då var fyra år, blev förtvivlad när de kastade ris, och sade " Det snöar på vårt bröllop, sade Mona Sahlin som lovade att följa påbudet att inte kasta ris på brudparet.
- Man kan blåsa såpbubblor i stället, sade hon.

Madeleine strålade

Alliansen var också representerad i form av bland andra näringsminister Maud Olofsson som anlände till festligheterna i en beige klänning.
Med nästa abonnerade buss kom bland andra finansminister Anders Borg och utbildningsministern Jan Björklund.
Efter de svenska politkerna anlände bland andra Norges kronprins Haakon och hans hustru Mette-Marit som glänste i en ljust rosa klänning. Strax efter halv nio anlände Spaniens kronprins Felipe och hans hustru Letizia som var klädd i en dramatiskt röd klänning. Bland de sista att anlända var prinsessan Madeleine som klädd i en vacker vit klänning strålade när hon gick uppför röda matten arm i arm med brodern Carl- Philip till folkets jubel.

Avspänt småprat

Allra sist gick kungaparet in i Konserthuset. Snart därefter hade de flesta intagit sina platser, och Danmarks kronprinsessa Mary småpratade avsänt med Letizia av Spanien i väntan på att konserten skulle börja. Prins Edward av Storbritannien och hans hustru Sophie, som på fredagen anlände via Göteborg, fanns då också på plats. Vid 20.44 stämde Kungliga filharmonikerna upp i Kungssången och alla gäster reste sig upp. Därefter stämde orkestern upp med "Festsång" och Victoria och Daniel gjorde entré på scenen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.