Tidigare har kungen enbart lämnat en kort skriftlig kommentar angående den nära vännen Anders Lettströms kontakter med den kriminella världen. Foto: Stefan Söderström
Tidigare har kungen enbart lämnat en kort skriftlig kommentar angående den nära vännen Anders Lettströms kontakter med den kriminella världen.  Foto: Stefan Söderström

Kungen möter media om Lettström-affären

Publicerad
Uppdaterad
I dag måndag kommer kungen för första gången möta media och kommentera den så kallade Lettström-affären.
I en intervju med Tidningarnas Telegrambyrå, TT, väntas han ge sin bild av de senaste veckornas turbulenta tid.
- Kungen känner att det finns ett starkt behov av att det kommer från honom själv, säger Hovets presschef Bertil Ternert till Expressen.se
Tidigare har kungen enbart lämnat en kort skriftlig kommentar angående den nära vännen Anders Lettströms kontakter med den kriminella världen.
”Jag tar självklart avstånd från all form av förhandling med kriminella", skrev kungen i ett brev till TT, enligt hovet.

Publiceras i kväll

I dag måndag möter han för första gången media sedan uppgifterna läckte ut . Tidningarnas Telegrambyrå, TT, kommer under eftermiddagen att träffa kung Carl Gustaf för en intervju.
- Vi gick omgående ut med ett uttalande där vi tog avstånd från Anders Lettströms agerande. Men det var jag som stod för det uttalandet. Nu känner kungen att det finns ett starkt behov av att det kommer från honom själv, säger Hovets presschef Bertil Ternert.
Vid 19-tiden väntas Expressen.se att publicera intervjun.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag