ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kritik mot Björklunds utspel om rysk invasion

ANNONS:
Läs mer
Folkpartiledaren Jan Björklund varnar för en rysk invasion av Gotland och vill placera 5000 militärer på ön. Men utspelet får stark kritik av Peter Hultqvist (S) som är ordförande i försvarsutskottet.
- Jag vill veta om det här är regeringens linje och kommer att kräva svar av statsministern, utrikesministern och försvarsministern, säger han.
Jan Björklund varnade på onsdagen för ett framtida ryskt angrepp på Sverige och vill placera en 5000 man stark militärbrigad på ön. Han menar att Gotland i dag är skyddslöst och har som mål att en Gotlandsbrigad ska finnas med när nästa försvarsbeslut tas 2013.
- För skulle det bli oroligt i Nordeuropa är Gotland det första som intas. Och tas Gotland ifrån oss får vi aldrig ön tillbaka, säger han till Helagotland.se.

"Djupt förvånande"

Men förslaget får stark kritik av försvarsutskottets ordförande Peter Hultqvist (S).
- Frågor av det här slaget lämpar sig väldigt dåligt för den här typen av alarmistiska utspel. Jag blev djupt förvånad när jag läste om det här och jag tycker att det är uppseendeväckande att Jan Björklund drar i gång en debatt på detta sätt, säger Hultqvist som under torsdagen ska skicka en skriftlig förfrågan till regeringen för att ta reda på om Björklund driver regeringens linje i denna fråga.
- Jag vill veta om Björklund företräder sig själv eller om det här också är regeringens uppfattning. Jag kommer via kammarkansliet skicka en skriftlig förfrågan till statsministern, utrikesministern och försvarsministern där jag ställer frågan, säger Peter Hultqvist.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: