ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Köpte Porsche för en halv miljon kronor

ANNONS:
De misstänkta

26-årig man: Begärd häktad misstänkt för grovt rån. Har inte kunnat höras om händelsen eftersom han vårdas för en skottskada i huvudet. Han skadades vid polisens ingripande.

22-årig man: Begärd häktad misstänkt för grovt rån samt grovt vapenbrott. Förnekar brott.

22-årig kvinna: Begärd häktad misstänkt för medhjälp till grovt rån. Förnekar brott.

21-årig kvinna: Begärd häktad misstänkt för medhjälp till grovt rån. Advokaten vill inte uppge hur hon ställer sig till misstankarna.

19-årig man: Begärd häktad misstänkt för grovt rån. Förnekar brott.

21-årig man: Tidigare anhållen men släppt, misstänkt för skyddande av brottsling. Har ej begärts häktad och förnekar brott.

Visa merVisa mindre
Läs mer

STOCKHOLM/SOLNA. Den skjutne 26-åringen hade ingen inkomst - ändå köpte han en Porsche för en halv miljon kronor, skriver Dagens Nyheter.

Nu kämpar han för sitt liv på sjukhuset.

Samtidigt riskerar de två unga kvinnorna som misstänks för medhjälp till rån att häktas i dag.

- Jag menar att de inte har särskilt mycket alls på henne, säger en av kvinnornas advokat Joel Dahlin till Expressen.

Den skjutne 26-åringen deklarerade inte en enda krona som inkomst för 2011. Trots det har han köpt flera bilar för minst 650 000 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Dagens Nyheter har tagit del av.

I höstas blev 26-åringen skönstaxerad och han krävs nu på 350 000 kronor i utebliven skatt, enligt DN.

De båda kvinnorna misstänks för medhjälp till det brutala rånet mot en guldbutik i centrala Södertälje i fredags.

Enligt uppgifter till Expressen beskrivs 22-åringen som en nära barndomsvän till de rånmisstänkta männen och har umgåtts tätt med dem, även efter att de drogs in i kriminella kretsar.

Smart och bra i skolan

Kvinnan anses av vänner vara smart och har alltid pluggat hårt och gjort bra ifrån sig i skolan.

Trots sitt umgänge har hon hela tiden varit noga med att hålla sig utanför gängets ljusskygga verksamhet och pluggar nu på högskola.

- Vi blev chockade när vi fick veta, ingen förstår hur hon kan vara inblandad, säger en bekant som berättar att den 22-åriga kvinnan möjligen kan ha känt till rånplanerna i förväg.

- Hon förnekar någon inblandning i det här, säger hennes advokat Joel Dahlin.

Den 21-åriga kvinnan - som är syster till en av de rånmisstänkta männen - kan ha dragits med för att skydda sin bror, enligt tidigare uppgifter till Expressen.

- Jag vill inte uttala mig i sak alls för tillfället, det enda jag säger är att jag har träffat min klient, säger hennes advokat Arvid Danielsson.

Kämpar för sitt liv

Två av de rånmisstänkta männen förnekar brott. Den tredje mannen, 26-åringen, har ännu inte kunnat delges misstankarna. Han kämpade sent i går kväll för sitt liv på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Hans advokat Serpil Güngör berättar att mannens föräldrar och syskon får träffa honom i nuläget. Men det sker under polisbevakning.

- Åklagaren har kommit in med en häktningsframställan som är helt onödig i det här läget, säger hon.

"Väldigt allvarligt brott"

Åklagaren Marie-Louise Pettersson försvarar häktningsframställan.

– Han är misstänkt för ett väldigt allvarligt brott, i nuläget är hans tillstånd allvarligt men jag vet inte hur det kommer se ut i framtiden. Men det är inte något som kommer påverka hans vård i nuläget, säger hon till Expressen.se.

Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare, säger att han kan förstå reaktionen på beslutet om häktning, men att det samtidigt är helt enligt regelverket.

– Jag tror att om man inte är proffs kanske man uppfattar det här som ett illojalt handlande från åklagarens sida, men det är helt enligt regelboken. Han blir häktad i sin frånvaro därför att det krävs bevakning på sjukhuset. Det är samma sak som om en av gärningsmännen hade lyckats fly, då hade den personen begärts häktad i sin utevaro, säger Alhem.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: