ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Knivbeväpnad man skjuten av polis i Kalix

ANNONS:

KALIX. Polisen har skjutit en knivbeväpnad i Kalix.

Mannen har förts till sjukhus.

Två poliser öppnade eld mot mannen sedan han gått till angrepp mot deras kollega.

Händelsen inträffade vid 15.30 på onsdagen. Polisen fick larm om en beväpnad man i ett villaområde i Kalix-Nyborg, en by söder om Kalix.

– Polisen fick in uppgifter om att en man hade uppträtt hotfullt och aggressivt. Framme på platsen eskalerade händelsen och när mannen skulle gripas tvingades man använda verkanseld, säger Lars Öberg, polisens enhetschef i Östra Norrbotten.

Har förts till sjukhus

Mannen är i 30-årsåldern och ska ha gått till angrepp mot en polis. Då öppnade två av polisens kolleger eld mot mannen, som nu har förts till sjukhus.

– Enligt de uppgifter vi har fått så ska han inte vara livshotande skadad, säger Lars Öberg.

Mannen var beväpnad med ett tillhygge, enligt polisen. De vill inte kommentera närmare vad för typ av tillhygge men enligt uppgifter till P4 Norrbotten ska det röra sig om en kniv.

Försök till grov misshandel

Mannen är gripen, misstänkt för bland annat försök till grov misshandel och skadegörelse på polisfordon. Enligt normalt förfarande när polis avfyrar tjänstevapen så har ärendet också lämnats över till Riksenheten för polismål som ska utreda om poliserna agerat korrekt.

Polisen vill inte lämna ytterligare uppgifter i nuläget.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: