ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Klockan 12.00: Tyst minut för offren i Norge

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Klockan 12.00 i dag måndag stannar Norge för att hedra offren i bombdådet i Oslo och massakern på Utöya.
Sveriges regering och regeringar i övriga Norden uppmanar också sina invånare att på bred front delta i den tysta minuten.
I går hölls en minnesstund i Norge för offren i terrorattentaten i Olso och Utöya. Under eftermiddagen besökte det norska kungaparet bombplatsen i Oslo för att med egna ögon bevittna förstörelsen. Med sig hade de den norska statsministern Jens Stoltenberg och ett regeringsråd.
– Det gör ett väldigt stort intryck på alla, också på kungaparet, att se ödeläggelsen. Så gott som alla kontor i regeringsbyggnaden är förstörda. Det är en plats där sju människor mist livet, säger Jens Stoltenberg.

Tyst minut i Norge och Sverige

I dag klockan 12.00 har en tyst minut utlysts i Norge. Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt uppmanar också svenskar att på bred front delta i att hedra de omkomna.
"För att visa Sveriges varma deltagande rekommenderar regeringen en bred anslutning till denna tysta minut.", skriver regeringskansliet i ett pressmeddelande.
Också i andra nordiska länder har en tyst minut utlysts.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: