Anna Kinberg Batra (M). Foto: Anders Wiklund/Tt
Anna Kinberg Batra (M). Foto: Anders Wiklund/Tt
Stefan Löfven (S). Foto: Sara Strandlund
Stefan Löfven (S). Foto: Sara Strandlund
Jimmie Åkesson (SD). Foto: Sven Lindwall
Jimmie Åkesson (SD). Foto: Sven Lindwall
Åsa Romson (MP). Foto: Sven Lindwall
Åsa Romson (MP). Foto: Sven Lindwall
Jan Björklund (L). Foto: Jens L estrade
Jan Björklund (L). Foto: Jens L estrade
Jonas Sjöstedt (V). Foto: Olle Sporrong
Jonas Sjöstedt (V). Foto: Olle Sporrong
Anders W Jonson (C), ersättare för Annie Lööf. Foto: Anna-Karin Nilsson
Anders W Jonson (C), ersättare för Annie Lööf. Foto: Anna-Karin Nilsson
Andreas Carlson (KD), inhoppare för Ebba Busch Thor. Foto: Foto: Lennart Molin
Andreas Carlson (KD), inhoppare för Ebba Busch Thor. Foto: Foto: Lennart Molin

Kinberg Batras plan – ska pressa Löfven

Publicerad

M-ledaren Anna Kinberg Batras strategi inför dagens partiledardebatt är att pressa regeringen om integrationsfrågan.

– Det är klart det är en match om statsministerposten. Det är Stefan Löfven jag riktar in mig på, säger hon.

Flera av de partier Expressen pratat med inför dagens partiledardebatt i riksdagen ska fokusera på integrationsfrågan.

Anna Kinberg Batra vill pressa regeringen att vidta fler åtgärder för att förbättra integrationen.

– Det är Stefan Löfven jag riktar in mig på. Framför allt varför han inte bryter det nya utanförskap vi har och löser de integrationsfrågor vi har framför oss, säger hon.

"Vi har lagt förslag"

M-ledaren tänker framför allt fokusera på jobb och utbildning.

– Vi moderater har lagt flera förslag, tex första jobbet-anställningen där man kan lära sig jobbet på jobbet. Första jobbet-avdraget, vi behöver också stärka skolan och utbildningen så att vi kan hjälpa dem som inte har klarat grundskolan tillräckligt. Vägen till det svenska samhället börjar i skolan och det gäller alla, säger hon.

Moderatledaren träffade sina kolleger i alliansen för att bland annat prata ihop sig inför onsdagen.

Debatt om övergreppen

Debatten väntas också beröra massövergreppen mot unga flickor och kvinnor på en festival i Stockholm, som enligt Dagens Nyheter mörkats av polisen.

– Det tror jag att de allra flesta pratar om. Det är många som reagerat väldigt starkt och det finns skäl att följa upp vad svensk polis har gjort och kan göra för att vi ska kunna lita på polisen framöver, säger Anna Kinberg Batra.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida