Firandet fortsatte på Tripolis gator på onsdagen. Obs! Bilden är ett montage. Foto: Sergey Ponomarev
Firandet fortsatte på Tripolis gator på onsdagen. Obs! Bilden är ett montage.  Foto: Sergey Ponomarev

Khadaffi smög runt i Tripoli

Publicerad
Uppdaterad
Muammar Khadaffi är fortfarande på rymmen.
I en ny ljudupptagning med vad som sägs vara den libyska diktatorn hävdar han att han har varit ute på hemliga promenader i huvudstaden.
- Jag har varit på en diskret tur i Tripoli utan att bli påkommen av någon, säger en röst som ska vara Khadaffis.
Efter klockan 01 på onsdagsmorgonen kom rapporter om att Muammar Khadaffi uttalat sig i en radiostation i Tripoli.
I ett meddelande stod:
"Den libyske ledaren Muammar Khadaffi: Vi står emot med all vår styrka. Antingen vinner vi, eller så blir vi martyrer. Om gud vill."
Nu uppges Khadaffi har gjort ett nytt framträdande. I en ljudupptagning som publicerades i al Rai tv och som har återgivits av bland annat nyhetsbyrån Reuters, påstår sig Khadaffi ha varit ute i Tripoli sedan hans högkvarter stormades av rebeller.

Diskret tur

- Jag har varit på en diskret tur ute i Tripoli utan att bli påkommen av någon. Jag kände ingen rädsla, säger en röst som ska tillhöra Khadaffi.
Khadaffi uppmanar ännu en gång till kamp och ber om att få se Tripolis gator fria från rebeller.
- Alla libyer måste vara ute i Tripoli, unga män, stamfolk och kvinnor måste svepa igenom staden och rädda den från förrädare, säger rösten enligt norska VG.
Det var på tisdagseftermiddagen som rebellerna tog sig in i Muammar Khadaffis läger Bab al Azizia i Tripoli. Men diktatorn själv var då försvunnen - Khadaffi hade flytt innan rebellerna slog till.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida