ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kent Ekeroth: Alldeles oavsett var jag orolig

ANNONS:
Läs mer

De tre SD-männen hävdade i går, torsdag, att de beväpnade sig med järnrör eftersom de var rädda att mannen de bråkat med hörde till det kriminella nätverket Original gangsters. Men en ny film från Kent Ekeroths mobilkamera visar hur de skrattande avfärdar mannen.

Kent Ekeroth kommenterar nu de senaste uppgifterna:

– Alldeles oavsett vilket gäng han tillhörde försökte han attackera mig och av bara den anledningen var jag så klart orolig att han med vänner skulle följa efter oss, skriver han i en kommentar.

Expressen kunde i går, torsdag, publicera en film som visar hur SD-politikerna Kent Ekeroth, Erik Almqvist och Christian Westling beväpnar sig med järnrör efter ett bråk i centrala Stockholm.

Kent Ekeroth förklarade i går agerandet med att han kände sig hotad av mannen.

– Jag kände mig hotad vid det tillfället av en sådan grovt kriminell som han sade sig vara, sa Ekeroth till TT i går.

Men i den mobilfilm som Expressen kan visa i dag syns att SD-männen inte alls var rädda för mannen.

Ekeroths kommentar

I filmsekvensen, som är från strax efter att den berusade mannen omhändertogs av polisen, syns och hörs att de tre sverigedemokraterna aldrig trott på att den redlöst berusade mannen har något med OG att göra.

I klippet säger bland annat Erik Almqvist:

– Han har inget med dom att göra.

Expressens sökte Kent Ekeroth och Erik Almqvist i går, men de gick inte att nå.

På fredagsmorgonen skickade Kent Ekeroth ut en skriftlig kommentar till de nya uppgifterna.

– Vad jag försökt förklara är hur jag såg på situationen när den väl inträffade. Även om jag skulle ha trott på Erik Almqvists påstående eller ej, kunde det inte ha påverkat min inställning i situationen, när den väl skedde, där jag kände mig hotad av en person som påstod sig vara från OG. Detta eftersom den incidenten inträffade innan Almqvists gjorde sitt påstående, säger Kent Ekeroth i en skriftlig kommentar.

Kent Ekeroth skriver också:

– Och alldeles oavsett vilket gäng han tillhörde försökte han attackera mig och av bara den anledningen var jag så klart orolig att han med vänner skulle följa efter oss.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: