Foto: Janerik Henriksson / Scanpix
 Foto: Janerik Henriksson / Scanpix

KD: Det är märkligt att vi är de enda som är emot piraterna

Publicerad
Uppdaterad
Göran Hägglund står ensam kvar mot piraterna.
KD-ledaren säger i "Gomorron Sverige" att det är märkligt att det gör hans parti unikt.
- Tänk om man skulle säga att vi är det parti som är emot olagligt snatteri, säger Göran Hägglund.
Om påståendet att Kristdemokraterna är det enda parti som är emot olaglig fildelning säger Göran Hägglund i SVT:s ”Gomorron Sverige”:
- Visst är det märkligt. Tänk om man skulle säga vi är det parti som är emot olagligt snatteri eller vi det parti som är emot något annat olagligt.

"Etik och moral"

Trots Piratpartiets framgångar ger Göran Hägglund inte vika.
- Det är självklart, framförallt för kulturarbetarna, att upphovsrättsinnehavarna ska ha ersättning.
- Det är fråga om etik och moral, säger Göran Hägglund.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag