ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Mikael Werneholm
Foto: Mikael Werneholm

Kaotisk dag i trafiken - många olyckor

ANNONS:
Läs mer
Snöovädret har ställt till det i trafiken på tisdagen. Många bilister har haft svårt att hålla sig på vägarna.
Vid lunchtid voltade en bil in i en trädgård i Dalsjöfors och strax innan välte en lastbil i Hedekas.
- Vädret är tufft, säger Ulf Edberg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Det har varit en smått kaotisk tisdag i trafiken. På flera håll i landet har det kommit en hel del snö och vägarna är hala. I Västra Götaland har snöröjningsarbetet pågått för fullt och polisen uppmanar alla som ska ge sig ut i trafiken att ta det lugnt. Ett flertal olyckor har inträffat under morgonen. En taxibil körde av vägen i Göteborg och ytterligare två bilar var inblandade i en krock i Kortedala. På E20 utanför Alingsås hamnade en lastbil på tvären och blockerade all trafik. Även på riksväg 40 och 42 har det inträffat trafikolyckor under tisdagen.
- Vädret är tufft, säger Ulf Edberg.
Han tycker dock inte att man kan skylla alla olyckor på snöovädret.
- Naturligtvis har vädret en del i det men är det halt får man se till att anpassa hastigheten, säger Ulf Edberg.

Timslånga  köer

Vid lunchtid voltade även en bil in i en trädgård i Dalsjöfors och föraren fick föras till sjukhus. Strax innan välte en lastbil i Hedekas i Munkedals kommun.
I Jönköping körde en lastbil av vägen på riksväg 26 vid Habo på tisdagsmorgonen. Under bärgningsarbetet rådde det totalstopp i båda riktningar på vägen.
En sopbil och personbil kolliderade även på morgonen vid Esplanaden i Huskvarna. Ingen person kom till skada, men krocken orsakade problem i trafiken.
- Olyckorna berodde på att det är väldigt halt och att det har kommit mycket snö, säger Christine Alm, informatör vid Jönköpingspolisen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: