ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Kändisar på auktion med Victoria

ANNONS:

Kronprinsessan Victoria närvarade på onsdagskvällen vid en välgörenhetsauktion på Världsdiabetesdagen.

Bland annat Izabella Scorupcos bikini, som användes i Bond-filmen Golden Eye, såldes för 25 000 kronor.

Barndiabetesfonden fick totalt in 1 155 000 kronor till sin forskning under kvällen.

Det är andra året i rad som Barndiabetesfonden tillsammans med Lilly Diabetes och Stockholms Auktionsverk anordnar en välgörenhetsauktion på Världsdiabetesdagen. Temat för i år var prevention och utbildning.

Förutom Izabellas bikini med tillhörande sarong, auktionerades bland annat ett exklusivt porträtt av drottning Silvia, som Denise Grünsten fotograferat på drottningens 50-årsdag samt ett svartvitt fotografi av Zlatan, taget av Eric Broms. Bilden på drottning Silvia klubbades  för 110 000 kronor.

Kronprinsessan Victoria, som är beskyddare för Barndiabetesfonden, närvarade vid auktionen som hölls på Berns Salonger i Stockholm.

Pengarna går till forskning

Alla intäkter under kvällen gick till forskning kring barndiabetes, så kallad diabetes typ 1. Diabetes är en av våra största folkhälsosjukdomar. Var femte svensk beräknas någon gång under livet få diabetes.

- Vi är fantastiskt glada och tacksamma för att vi idag fick in mer än en miljon kronor till den viktiga forskningen om barndiabetes, säger Johnny Ludvigsson, professor och ordförande i Barndiabetesfonden.

Runt 8000 barn och ungdomar i Sverige lever med diabetes, en livslång sjukdom som innebär dagliga behandlingar och många sjukhusbesök.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: