Jättepungen är uppfunnen

Publicerad
Uppdaterad
Det finns inga gränser för teknikens möjligheter!
Här en konstgjord jättepung, som styrs av en dator och värme- och känselsensorer.
Teste Touch reagerar på både beröring och temperaturförändringar, precis som en riktig pung.
Teste touch heter pungen, som är långt bortom överdimensionerad. Den är byggd av Jason Krugman, Stella Kim og Ben Chao, tre elever på Tischs konstskola i New York och bakgrunden är seriös.
De vill visa på den viktiga cremastermuskeln, som fixar rätt temperatur i pungen genom att dra ihop och släppa ned påsen, rapporterar Dagbladet.

Reagerar som en autentisk

Teste Touch reagerar på både beröring och temperaturförändringar, precis som en riktig pung.
Cremastermuskelns jobb är att hålla rätt temperatur för sädessäcken, för att spermierna inte ska dö.
Upphovspersonerna är väl medvetna om att deras projekt kan anses lustigt:
"Även om det ofta skämtas och uttalas vulgariteter om höjningen och sänkningen av pungen är det avgörande för människans överlevnad", skriver konststudenterna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag