ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

"Jag känner mig pantad"

ANNONS:
När Ebba Witt-Brattström berättade om sina tidigare erfarenheter för det unga medlemmarna inom Fi stönade de djupt.
- Jag kände mig som en vidrig gammal stöt, säger hon indignerat.
Nu talar Ebba Witt-Brattström ut i en öppenhjärtig intervju med Dagens Nyheter om den hårda tiden med Feministiskt initiativ, Fi. Ebba Witt-Brattström anser att ledande personer inom Fi handlat manipulativt och djupt odemokratiskt.

"Besviken på mig själv"

Dessutom har unga medlemmar sett det framtida partiet främst som en karriärväg till riksdagen. - Jag är besviken på mig själv. På att jag inte fattade att det skulle bli maktstrider och dubbla agendor. Jag känner mig pantad och såld, blåögd och jättedum, säger Ebba Witt-Brattström. Hon riktar hård kritik mot krafter inom Fi som aktivt och medvetet manipulerat. - Det handlar om unga studentpolitiker som sett det som en karriärmöjlighet att komma in i riksdagen, säger hon. Dessutom finns det ett demokratiskt underskott inom organisationen. Redan när Fi presenterades i våras var formerna bestämda utan att styrelsen fått diskutera dem. - Droppen för mig var när det förra helgen bestämdes att förslaget till partiprogram ska presenteras vid en presskonferens innan medlemmarna fått sina årsmöteshandlingar, berättar Ebba Witt-Brattström. Samma sak hände när valberedningen gick ut med förslag om talespersoner och styrelse innan frågan behandlats av årsmötet.

Kritiserar Schyman

Hon kritiserar även toppgarnityret Gudrun Schyman och Tiina Rosenberg, som sa att hon var utarbetad och i affekt efter avhoppet. - Hade de inte sagt så hade jag inte alls pratat om detta nu, säger Ebba Witt-Brattström. Tomas Skoglund tomas.skoglund@expressen.se
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: