ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Henrik Hansson
Foto: Henrik Hansson

"Jag blev drogad och kidnappad"

ANNONS:
Läs mer
FALUN. Här är Mats Alms egen version av vad som hände när han försvann spårlöst.
Dalarnas Tidningar avslöjar i dag detaljer ur polisförhören med den mordmisstänkte 34-åringen.
- Jag blev drogad och kidnappad, säger han i förhör, enligt tidningen.
Mats Alm menar att han under eftermiddagen förra tisdagen kidnappades utanför sin arbetsplats, Domnarvets skola i Borlänge.
Okända personer hotade honom med kniv och tvingade honom att svälja tabletter, har Alm uppgett i polisförhören, enligt Dalarnas Tidningar.
- Vi ska ta dig till Linda, ska de ha sagt.

Frågade om Lindas pengar

Sedan minns han hur han vaknar i en bagagelucka där kidnapparna bäddat åt honom. De skadar honom inte, men frågar flera gånger om Linda Chens pengar, enligt Dalarnas Tidningar.
Han vet inte hur lång tid som går men plötsligt vaknar han upp i skogen med brinnande kläder. Han grips av panik och drar av sig sin tröja. Efter en stund upptäcker han ett ben som sticker ut under en rishög - och han inser att det måste vara Linda. Kläderna stämmer.
Han springer från platsen och ut på riksväg 80 där han försöker att stoppa förbipasserande bilar.

Överklagar häktningen

Enligt Dalarnas Tidningar är berättelsen från polisförhören närmast identisk med den som Alm uppgett för Falu tingsrätt under häktningsförhandlingen.
Därmed nekar Mats Alm till anklagelserna om mord mot honom och i går lämnade hans advokat in ett överklagande av häktningen till Svea hovrätt.
I överklagandet nämns att Linda Chen utsattes för ett mordförsök redan 1999.
- Det stämmer att Linda har utsatts för ett mordförsök förut. Men vad jag vet har Linda aldrig berättat det för Mats. Nu använder han det för att försöka få bort fokus från sig själv, säger Chris Chen, bror till Linda Chen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: