ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Irak: USA har hittat på "bevisen"

ANNONS:
Läs mer
Iraks FN-ambassadör Mohammed al-Douri anklagade USA för att ha fabricerat de bevis som presenterades inför säkerhetsrådet. Irak förfogar inte över några massförstörelsevapen, hette det.
- Det tydliga målet med det här mötet... är att sälja idén om krig och aggression mot mitt land Irak, utan lagligt, moraliskt eller politiskt rättfärdigande, sade al-Douri enligt AFP. - Den amerikanske utrikesministern kunde ha sparat på säkerhetsrådets tid, menade han och sade att FN:s inspektörer borde ''lämnas i fred utan att störas av trycket från medierna''. Även i Bagdad var kommentarerna syrliga. Den irakiske informationsministern Mohammed Said al-Sahaf avfärdade presentationen och sade att de amerikanska fotona var att likställa med ''tecknade serier'' . al-Sahaf uppgav att den irakiske utrikesministern Naji Sabri kommer att skicka ett brev till FN:s generalsekreterare Kofi Annan på torsdag för att svara på Powells ''lögner och anklagelser''. Det kom även reaktioner från det irakiska parlamentet. - Det här är lögner och fabriceringar som saknar faktiska bevis. Det syftar till att skapa en ursäkt för militär aggression mot Irak, sade Salem al-Kubaisi, ordförande i utrikesutskottet i landets generalförsamling.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: