ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Iphone 5 har inte blivit den succé som Apple trodde. Foto: Jeff Chiu
Iphone 5 har inte blivit den succé som Apple trodde. Foto: Jeff Chiu

Iphone 5 en flopp - Apple-aktien faller

ANNONS:
Tidigare artiklar

Teknikjätten Apple halverar inköpen av telefonskärmar. Orsaken är att försäljningen av nya Iphone 5 är under förväntan.

Nu planerar Apple att ge ut en billigare modell för att sälja fler telefoner.

Teknikjätten Apple har kraftigt dragit ner på inköpen av tekniska komponenter till sin Iphone 5. Orsaken är att försäljningen av den nya telefonmodellen ligger långt under förväntningarna och att konkurrerande Android-telefoner som Samsungs Galaxy blir allt mer populära.

Dominerade länge

Enligt källor till Wall Street Journal har Apple beslutat sig för att halvera sina inköp av Iphone 5-skärmar för årets första tre månader. Även inköpen av andra komponenter har minskat drastiskt jämfört med de nivåer man tidigare planerat för.

Apples aktie hade vid 19:30-tiden i kväll fallit med 3,5 procent till drygt 502 dollar. Uppgifterna drog ner hela den tekniktunga Nasdaqbörsen i USA.

Apples Iphone-serie dominerade länge marknaden för så kallade smarta telefoner sedan lanseringen 2007. Men den senaste tiden har sydkoreanska Samsung, som tillverkar telefoner baserade på operativsystemet Android gått om sin amerikanska rival med råge.

Enligt Google har fler än 500 miljoner Android-enheter, från Samsung och andra tillverkare sålts sedan operativsystemet sjösattes för fyra år sedan. Som jämförelse kan nämnas att Apple har sålt cirka 271 miljoner Iphone-telefoner fram till september i fjol, skriver New York Post.

Tidigare rapporter indikerar att Apple filar på en billigare version av sin Iphone för att återta sin position som nummer ett från Samsung.

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: