ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

I dag går jorden under, eller inte ...

ANNONS:

Tror du att det ligger någon sanning i profetian?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Tror du att det ligger någon sanning i profetian?

Tidigare artiklar
Domedagsprofeten Harold Camping, 89, är säker på sin sak: i dag klockan 18 går jorden under. Detta har han räknat ut med hjälp av bibeln och matematiska beräkningar.
Troligt? Nej, knappast. Campings profetia döms enhälligt ut av såväl seismologer som NASA.
Bibelkännaren Harold Camping som driver den kristna radiostationer Family Radio i USA har fått ett enormt genomslag för sin profetia att jorden går under klockan 18 i dag.
Camping säger sig ha kommit fram till detta genom matematiska beräkningar och bibeltexter. Förutom dessa uträkningar tyder även det faktum att det är exakt 7000 år sedan Noak seglade ut med arken på att lördagen verkligen är domedagen, enligt Camping.
- Vår uppgift är att varna för domedagen och tack vare internet kan vi nu sprida budskapet över bokstavligen hela världen, sade Harold Camping när Expressens Mats Larsson besökte honom i Oakland.

Skakas av jordbävningar

De som verkligen tror på Gud kommer att komma till himlen, medan alla andra kommer att få stanna kvar på jorden som kommer att skakas av jordbävningar och andra naturkatastrofer fram till den 21 oktober då jorden slutligen kommer att utplånas, förutspår Camping. Men hans profetia döms ut av såväl seismologer som amerikanska NASA som fullständigt ogrundad.

Jorden gick inte under

Och det är inte första gången som Camping förutspår jordens undergång. På 90-talet gick han ut och sa att domedagen skulle inträffa i maj 1994, men så blev som bekant inte fallet.  Då skylde han på ett räknefel och räknade om - till dagens datum
Vad Camping gör på söndag om jorden finns kvar vet han inte.
- Jag kan inte svara på den frågan. Vi har ingen plan B här. Domedagen kommer att inträffa, sade han till Expressen vid besöket.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: