ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Dan Kitwood/Getty Images/All Over Press
Foto: Dan Kitwood/Getty Images/All Over Press

"Hugo Chavez
kämpar för sitt liv"

ANNONS:

Venezuelas president Hugo Chávez fortsätter kämpa för sitt liv. Det säger den förra vicepresidenten - och Chávez allierade - Elias Jaua.

Samtidigt samlas venezuelanska ledare i Havana, där Chávez vårdas.

Läget för Venezuelas president Hugo Chávez har förbättrats något, enligt ett officiellt uttalande från regeringen. Hans tillstånd är fortfarande skört, men enligt uttalandet ska luftvägsinfektionen nu vara under kontroll. Han ska vara vid medvetande, men behöver fortfarande andningshjälp.

För drygt en månad sedan genomgick Chávez sin fjärde canceroperation på 18 månader och han har inte synts till sedan dess. I torsdags skulle Chávez ha svurits in som president för en ny sexårsperiod, men han kunde inte själv delta. I helgen har tusentals venezuelaner gått ut på gatorna för att visa sitt stöd för presidenten.

Kämpar för sitt liv

Samtidigt säger Elias Jaua, före detta vicepresident och en nära allierad till Hugo Chávez, att presidentens tillstånd är mycket svårt och att han fortsätter att kämpa för sitt liv.

– Situationen är komplicerad och vansklig, men det är sant att Hugo Chávez har kämpat och kämpar för sitt liv, sade Jaua.

Detta uttalande kommer i samband med att ryktena om Chávez tillstånd tagit ny fart i helgen. Att de tre mäktigaste företrädarna i Venezuela efter Chávez - vicepresidenten Nicolas Maduro, kongressens ledare Diosdado Cabello och oljeministern Rafael Ramirez - samtliga åkt till Havana, där Chávez vårdas, och träffat den kubanska presidenten Raul Castro.

Mörka

Oppositionen i Venezuela anklagar regeringen för att mörka sanningen kring Chávez hälsotillstånd och anklagar dem samtidigt för att få instruktioner från bröderna Raul och Fidel Castro.

- Vi vet vilka som ger order till Chavistaledarna, skriver Maria Corina Machado på twitter.

- Ingen kräver att få veta några detaljer kring operationen eller behandlingarna, men vi vill veta sanningen om hans hälsoprognos, säger Julio Borges som också krävt att Chávez formellt ska anses som frånvarande från sitt ämbete.

En sådan åtgärd skulle göra att ett nyval måste hållas inom en månad, men Venezuelas högsta domstol har beslutat att Maduro kan styra tills Chávez hälsoläge klarnar.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: