Hovet om Madeleine och Jonas: De är fortfarande ett par

Publicerad
Uppdaterad
Hovet bekräftar i dag på förmiddagen att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström fortfarande är ett par.
Informationschefen Nina Eldh kommenterar samtidigt uppgifterna som publicerats i norska Se og Hør.
- Jag kan bara vädja om lugn och ro för dem. Det är deras privatsak, säger hon till Expressen.se.
Nina Eldh. Foto: Jonas Borg
Informationschefen Nina Eldh valde på onsdagsförmiddagen att bryta hovets tystnad och kommentera uppgifterna som publicerats i norska Se og Hør, om att Jonas Bergström haft en affär med norska Tora Uppstrøm Berg, 21.
Enligt Eldh är prinsessan Madeleine och Jonas Bergström fortfarande ett par.
- De är fortfarande ett par, säger Nina Eldh.

Pressen ökar

Uppgifterna som publicerades i norsk media i går har gjort att pressen ökat på prinsessan Madeleine och Jonas Bergström, enligt informationschefen.
- De behöver lugn och ro tillsammans nu. Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström behöver lugn och ro.
- Jag vill vädja om respekt och hänsyn. Deras extrema bevakning gör det inte lättare för dem, säger Eldh.
Har Jonas kommenterat uppgifterna?
– Jag vill inte kommentera det.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida